Zitka mag steeds terugkeren: "Van Holsbeeck zegt me dat elke keer"

Zitka mag steeds terugkeren: "Van Holsbeeck zegt me dat elke keer"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht haalt wel eens meer oud-spelers terug naar de club. Niet enkel tijdens hun actieve loopbaan, maar ook erna. Daniel Zitka zou altijd welkom zijn in het Astridpark.

Zitka is een icoon bij de club. De man speelde 143 wedstrijden voor paars-wit en won vier titels en één beker met de club. In 2009 moest hij revalideren van een zware blessure en daardoor kwam Silvio Proto in doel te staan. In 2010 gunde Anderlecht hem een vrije transfer naar Slavia Praag, waar hij nu teammanager is.

n 2012 vroegen ze al om keeperstrainer te worden, maar toen was het nog te vroeg

Maar een terugkeer naar Anderlecht zit er nog altijd in. "Via mijn satelliet-tv volg ik het Belgische voetbal nog. In 2012 vroegen ze al om keeperstrainer te worden, maar toen was het nog te vroeg. Op termijn wil ik het wel doen, want Van Holsbeeck zegt me elke keer dat zijn deur openstaat voor mij", vertelde Zitka aan Het Nieuwsblad.

Bij Anderlecht speelde hij nog samen met Yves Vanderhaeghe, Pär Zetterberg en Glen De Boeck. "De overbleven dino is Deschacht, hé. En Frutos ken ik ook nog", zegt hij over de huidige ploeg.

Vier titels en één beker staan er op zijn palmares.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties