Lommel pakt op een diefje de volle buit op Antwerp na betwistbare penalty

Caroline Tonnelier en Dirk Pieters vanuit Antwerpen
| 62 reacties

Tegen Lommel United ging Antwerp op zoek naar zijn tweede thuiszege op rij. In een al bij al tegenvallende topper liep het echter fout voor The Great Old.

Bij de thuisploeg kwam Remacle in de basis na zijn blessure vorige week. Het was Stephen Buyl die naar de bank moest verhuizen. Bij Lommel United was Geert Berben op tijd fit geraakt.

De beginfase op de Bosuil was huilen met de pet op: weinig tempo, veel balverlies en amper kansen. Een wereld van verschil met de wedstrijd van de vorige speeldag tegen Roeselare.

Lommel met elf achter de bal

Antwerp had het lastig met de verdedigende instelling van Lommel. Marko Maletic speelde alleen in de aanval én was meteen ook de eerste verdediger. Kevin Debaty keek in de eerste helft werkloos toe.

Aan de overkant vielen er wel enkele kansjes te noteren, maar telkens stond Bertrams op de juiste plaats. Zo maakte hij twee schoten van Limbombe onschadelijk. Ook Lallemand kwam nog dicht bij een doelpunt, maar de aanvaller kwam enkele tenen te kort om de bal in doel te werken.

Geen wissels aan de pauze

Dezelfde tweeëntwintig namen begonnen aan de tweede helft, al bracht Vanderbiest al heel snel Camus en Buyl tussen de lijnen. Antwerp ging nu nadrukkelijker op zoek naar de openingstreffer en de bezoekers kropen massaal terug. Mathias Schils probeerde het nog van ver, maar zijn schot werd afgeblokt.

Rond het uur voerde Antwerp al een derde wissel door: Cornet werd ingebracht. Veel zoden bracht het niet aan de dijk. Integendeel: het was zelfs Lommel dat op voorsprong kwam.

Betwistbare penalty

Colpaert beging een vermeende overtreding net buiten de zestien, maar scheidsrechter Wouters twijfelde niet. Scheelen nam het cadeau aan: tegen de gang van het spel in werd het 0-1! In de slotfase veranderde er niets meer en zo won Lommel op een diefje op de Bosuil. Antwerp blijft achter met een schamele vier op negen.