Misschien een probleem voor Standard: "Vitor Pereira is een coach die grof geld uitgeeft"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 14 reacties

Als Standard Pereira haalt, zal het de geldbuidel moeten opentrekken

Misschien een probleem voor Standard: "Vitor Pereira is een coach die grof geld uitgeeft"
Foto: © photonews

Vitor Pereira wordt genoemd als opvolger van Ferrera bij Standard, maar het gebrek aan transferuitgaven bij de Rouches kunnen een probleem vormen. Of haalt Venanzi voor Pereira wél de geldbuidel boven.

We legden ons oor te luister bij Hugo Neves, journalist bij het Portugese Record. "Ik vind Vitor Pereira geen slechte coach, maar zijn titels met Porto werden eerder verloren door het Benfica van Jorge Jesus, dan gewonnen door hem."

Geen peoplemanager

"Bij Olympiakos is het niet moeilijk om kampioen te worden." Vooral de prestatie bij Fenerbahçe liet te wensen over. "Ik had er ginds meer van verwacht, ik dacht dat hij er met die groep toch minstens één titel zou kunnen pakken."

De sterktes en zwaktes zijn gekend. "Tactisch is hij sterk, maar hij heeft doorgaans geen goeie relatie met de spelers. Hij kon in Turkije niet door één deur met Van Persie en ook bij Olympiakos waren er problemen. Bij Porto niet, daar sturen ze eerder spelers weg dan de coach", lachte Neves.

Toch ziet Neves kansen voor Pereira als hij inderdaad coach van Standard zou worden. "Als hij goeie spelers heeft, kan hij er iets doen. Maar hij gaat geld willen uitgeven. Bij Olympiakos en Fenerbahçe was dat geen probleem." Afwachten of dat bij Standard ook zo makkelijk zal gaan, dus.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties