Dit gebeurde er op de Europese velden vrijdagavond

Sander De Graeve

Op vrijdagavond werd er niet alleen in de Jupiler Pro League gevoetbald. We bundelden alle wedstrijden in dit handige overzicht.

Nederland

In de Eredivisie stond vanavond één wedstrijd op het programma. Vitesse, dat met zes op negen uitstekend begon, probeerde dat goeie begin verder te zetten tegen Utrecht. Van Wolfswinkel zorgde voor de 1-0 voorsprong iets voor het half uur.

Dat hielden ze ook vast tot aan de rust. Utrecht moest komen en deed dat ook. Sebastien Haller tekende voor de gelijkmaker goed 20 minuten voor tijd. Daar bleef het uiteindelijk bij in de GelreDome. Utrecht blijft onderin met twee op twaalf.

Frankrijk

Leya Iseka mocht bij Marseille opnieuw beginnen aan de wedstrijd, maar werd op het uur vervangen. Toen stond l'OM al op voorsprong dankzij Cabella, Gomis duwde na de wissel nog een tweede tegen de touwen. Lorient kon niet reageren en beet in het zand.

Duitsland

Bayern München opende het seizoen met een knaller van formaat tegen Werder Bremen. Hier kan u lezen hoe dat precies in zijn werk ging.

Schotland

In Schotland zal Rangers bij de terugkeer op het hoogste niveau meer dan waarschijnlijk de leiding moeten doorgeven aan aartsrivaal Celtic. Rangers kwam op bezoek bij Kilmarnock immers niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Spanje

In Spanje kregen we Charly Musonda te zien bij Betis Sevilla. De jonge middenvelder viel in na de rust, maar kon toch niet vermijden dat de wedstrijd tegen Deportivo eindigde zoals hij begon. Een droge 0-0 dus, daar in Sevilla.