Andreas Pereira haalt uit naar Van Gaal: "Hij hield zijn woord niet"

Andreas Pereira haalt uit naar Van Gaal: "Hij hield zijn woord niet"
Foto: © photonews

Andreas Pereira heeft harde woorden voor Louis van Gaal. De Braziliaanse Belg was ontgoocheld in de Nederlander, die hem kansen beloofd had.

Pereira wou in januari verhuurd worden om meer speeltijd te krijgen, maar Van Gaal hield dat tegen met de belofte dat hij bij Manchester United aan de bak zou komen. Maar Pereira speelde slechts twee minuten meer... "Natuurlijk was ik ontgoocheld", zei hij aan The Mirror. "Iedere speler wil spelen. Ik vertrouwde de manager, maar het gebeurde niet zoals ik wilde. Ik heb er echter van geleerd."

Ik kan niet zeggen dat Van Gaal een slechte coach is, maar spijtig genoeg kon hij zijn woord niet houden

Pereira heeft meer vertrouwen in Mourinho. "Het is nu anders. Ik sprak met Mourinho en hij was eerlijk met me. Daar hou ik van. Misschien was Van Gaal ook eerlijk, maar er gebeurde veel tijdens het seizoen. Ik kan niet zeggen dat hij een slechte coach is. Hij is een heel goeie coach, maar spijtig genoeg kon hij zijn woord niet houden."

Van Gaal hield in januari nog een uitleenbeurt van Pereira tegen.

Pereira werd uitgeleend aan Granada en hoopt daar de nodige ervaring op te doen. "Ik denk dat het er nu meer relax aan toegaat op Old Trafford. Er zijn heel wat dingen veranderd en de jongens zijn gelukkiger. Het is een heel andere sfeer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties