Vanhaezebrouck duidelijk: "Zonder die transferhistorie had Van Der Bruggen al gespeeld"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 6 reacties
Vanhaezebrouck duidelijk: "Zonder die transferhistorie had Van Der Bruggen al gespeeld"
Foto: © photonews

Het dossier Hannes Van Der Bruggen was deze transferperiode een heikel punt bij AA Gent. De speler liet in een videoboodschap weten dat hij weg wou, maar AA Gent vroeg boter bij de vis. Na de gemiste transfer wordt het jeugdproduct opnieuw in de plannen van Vanhaezebrouck opgenomen.

"Of er oplapwerk is bij Hannes Van Der Bruggen? Helemaal niet", aldus Vanhaezebrouck. "Hannes kan perfect leven met de status die hij heeft en hij wou eigenlijk niet weg. Er werd hem de indruk gegeven dat hij moest vertrekken."

Hannes kan perfect leven met zijn status

-Hein Vanhaezebrouck

Zonder die transferperikelen had Van Der Bruggen immers al gespeeld. "Hij had wellicht al heel wat minuten gemaakt in dat geval. Hij zou zeker al zijn deel gespeeld hebben in de wedstrijden die we al afgewerkt hebben", gaf Vanhaezebrouck aan.

Wedstrijdritme

"Het enige wat Hannes momenteel nog mist is wedstrijdritme. Hij wou niet spelen bij de beloften uit vrees dat een mogelijke blessure een transfer zou hypothekeren." Van Der Bruggen moet die achterstand zien in te halen.

"Het is de bedoeling dat hij dat ritme zo snel mogelijk oppikt want hij gaat binnen de kortste keren zijn speelminuten krijgen. Er komen veel matchen aan." De toekomst van het Gentse jeugdproduct ziet er dus rooskleuriger uit dan gedacht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties