Reactie Charleroi ziet scheidsrechterlijke blunders: "Ongelooflijk dat dit niet gefloten werd" en "Die rode kaart? Daar moet ik om lachen"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 49 reacties
Charleroi ziet scheidsrechterlijke blunders: "Ongelooflijk dat dit niet gefloten werd" en "Die rode kaart? Daar moet ik om lachen"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sporting Charleroi verloor zijn eerste match van het seizoen. Na de wedstrijd waren de Carolo's dan ook boos. Niet enkel op zichzelf, maar ook op de scheidsrechterlijke beslissingen tijdens de partij tegen Anderlecht.

Na een uur - waarin ze amper iets in de weg werden gelegd door Anderlecht - stuikte het als een kaartenhuis in elkaar bij Charleroi. "Heel frustrerend", zei David Pollet daarover. "Elke ploeg nam een helft voor zijn rekening, maar Anderlecht was efficiënter. Ze hebben heel wat kwaliteiten, chapeau voor hen."

Acheampong maakt contact: penalty of niet?

Maar de aanvaller sprak ook over twee beslissende fases die de ref in handen had: de penalty die niet gefloten werd na een fout op Fall en de rode kaart voor Clément Tainmont. "Die rode kaart? Daar moet ik om lachen", zei Pollet. "Ik hoop dat hij niet geschorst wordt, want anders is het belachelijk."

Dat was een penalty, laten we daar niet over discussiëren

Clinton Mata

Maar de penalty na de 0-1 deed nog meer pijn. "Het is dezelfde fase als op Standard. Het is ongelooflijk dat men dit niet fluit als het om Charleroi gaat", aldus nog Pollet. En daar trad ploegmaat Clinton Mata hem in bij. "Het was penalty, laten we daar niet over discussiëren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties