Michel Preud'homme is onze Trainer van het Jaar: "Ik laat Club Brugge niet los"

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Brugge
| 13 reacties
Michel Preud'homme is onze Trainer van het Jaar: "Ik laat Club Brugge niet los"
Foto: © SDG

Het nieuwe seizoen is inmiddels 6 speeldagen ver, maar Voetbalkrant.com blikt nog even terug op de voorbije jaargang. Michel Preud'homme loodste Club Brugge vorig seizoen naar zijn eerste titel in elf jaar, en dat verdiende volgens onze redactie én onze lezers de trofee van Trainer van het Jaar.

Preud’homme was de architect van het Brugse succes. De gewezen Rode Duivel legde de fundamenten voor de wederopstanding van Club Brugge en loodste de ploeg in zijn derde seizoen naar de langverwachte titel. Preud'homme haalde het bij onze redactie en onze lezers dan ook met een straatlengte voorsprong van zijn collega-trainers.

"Waarom heb ik vorig jaar niet gewonnen?" (lacht)

Michel Preud'homme

“Ik ben heel blij met deze trofee. Het is bovendien een hele mooie. Bedankt, aan jullie redactie en de lezers van Voetbalkrant.com”, glimlachte de trainer van blauw-zwart afgelopen vrijdag. “Waarom heb ik eigenlijk vorig jaar niet gewonnen?”, vroeg Preud’homme zich al lachend af.

​Tijdens het begin van het seizoen liep het nog niet bepaald van een leien dakje bij Club Brugge, maar daar hadden we het afgelopen vrijdag even niet over met Preud’homme. Wél hadden we het over zijn nieuwe rol bij blauw-zwart.

"Tijdens de interlandbreak heb ik een week 'rust' genomen" (lacht)

Michel Preud'homme

Preud’homme tekende een nieuw contract bij Club Brugge, op voorwaarde dat hij meer tijd voor zichzelf zou nemen en het dus iets rustiger aan zou doen. “Tijdens de interlandbreak heb ik een week rust genomen”, aldus de oefenmeester van de landskampioen.

“Nu ja, ‘rust’...”, lachte Preud'homme. “Ik was niet aanwezig op de club, maar dat wil niet zeggen dat ik geen werk te doen heb, natuurlijk. Het is gewoon op een andere manier dat ik mijn job invul op zulke momenten. Ik ben dan thuis en kan wat meer en gedetailleerder analysewerk doen.”

“Maar het is geen complete rust, neen. Ik laat Club Brugge niet volledig los. Ik ben op de hoogte van wat er gaande is op de club, ik wordt gebrieft. Ik heb extra tijd gehad om onze Europese tegenstander (Leicester City, nvdr.) te analyseren. En ik heb ook even de tijd gehad om te ontspannen. Ja, toch wel.” (lacht)

Is Michel Preud'homme een terechte Trainer van het Jaar?

66%
32%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties