D-day voor Westerlo en Moeskroen: falende coach vs. blunderende spelers

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 10 reacties
D-day voor Westerlo en Moeskroen: <s>falende coach</s> vs. blunderende spelers
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdagavond 20u. Het Kuipje. Westerlo-Moeskroen. Het lijkt een doodgewone zaterdagavondaffiche. Zo eentje waar je enkel wanneer je bij één van beide clubs betrokken bent, wakker ligt. Toch is deze anders. Het tweede trainersontslag staat immers op het spel en intussen kwam dat er zelfs al.

Update: We werden door KVC Westerlo in snelheid gepakt, Bob Peeters werd intussen ontslagen. Hieronder kan je dus nog eens lezen waarom precies. Lees hier meer over het ontslag.

Zowel voor Bob Peeters als Glen De Boeck is het vijf voor twaalf, wanneer ze elkaar zaterdagavond in de Kempen in de ogen kijken. Bij Peeters lijkt het maar niet te lukken om het team defensief op punt te zetten, bij Moeskroen spreekt men zelfs al met opvolgers.

Tactisch plannetje Westerlo: ongezien

Allebei hadden ze een weekend om te vergeten, en dat om uiteenlopende redenen. De 4-1 nederlaag van Westerlo op bezoek bij KV Kortrijk was ronduit beschamend. Vooral voor coach Bob Peeters zelf.

Hij nam immers de opmerkelijke beslissing om niet alleen drie nieuwe verdedigers aan de aftrap te brengen, maar ook het hele systeem om te gooien. Pas op, het kan eens goed uitpakken, maar wanneer het misloopt, hebben niet alleen de drie nieuwkomers, maar ook de hele ploeg geen houvast meer.

En het liep mis, daar in Kortrijk. De drie jongens centraal achterin werden in de eerste minuut al koud gepakt door een balletje centraal van Mercier naar Saadi. Het plan kon doen al de vuilbak in, maar Peeters greep pas in toen de 4-0 al op het bord stond.

Geklungel Moeskroen: ongezien

De deur achterin bij Westerlo staat al heel het seizoen wagenwijd open, zeventien stuks mocht Van Langendonck al uit de netten vissen. Bij Moeskroen doen ze met dertien tegendoelpunten en een 1-5 tegen Zulte Waregem niet veel beter.

Zeker wanneer de spelers zelf de doelpunten tegen de eigen netten jassen. Essikal kon tegen Lokeren misschien nog opperen dat er een fout op hem gemaakt werd, maar wat hij tegen zijn ex-club uitvrat, was hallucinant.

Het was het zoveelste voorbeeld van waar het fout loopt bij Moeskroen. Het plannetje van De Boeck klopt doorgaans als een bus én ze lijken kwaliteiten te hebben, alleen slagen de spelers er steeds opnieuw in om zichzelf in de voet te schieten. We zijn alvast benieuwd naar wat we zaterdag voorgeschoteld krijgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties