Bekritiseerde ref Lardot reageert na Genk - Anderlecht
Robby Morren
Robby Morren vanuit Genk
| 149 reacties

Lardot reageert op discutabele fases in Genk - Anderlecht

Bekritiseerde ref Lardot reageert na Genk - Anderlecht
Foto: © photonews

De hoofdrol in de topper tussen KRC Genk en Anderlecht werd opgeëist door de scheidsrechter. Lardot nam na afloop van de partij wel de tijd om zijn visie op de discutabele fases te geven.

Lardot oogstte bakken kritiek. Peter Maes was woedend en op Twitter werd de ref afgemaakt. Toch blijft hij, na het bekijken van de beelden, achter elke beslissing staan. Het siert de scheidsrechter dat hij zijn beslissingen wilde toelichten.

1 Overtreding van Ndidi

De eerste treffer van Anderlecht kwam er na een dubieuze fout van Ndidi op Teodorczyk. "Ik zag Ndidi die voor Teodorczyk ging en niet voor de bal. Hij zette zijn armen open en vanuit mijn positie zag ik een fout."

2 Handspel Kara voorafgaand aan het doelpunt

Kara raakte de bal duidelijk met de hand vooraleer hij in doel knalde. "Ik heb de beelden gezien en Kara raakte de bal inderdaad met de hand. Maar belangrijk is dat de bal op zijn arm viel, op een korte afstand. Hij had zijn arm op een natuuurlijke positie. Dat hij er voordeel uit haalde, maakt niets uit."

Lardot stuurde Pozuelo en Colley met tweemaal geel van het veld

3 Tweede geel voor Pozuelo

Pozuelo pakte geel voor protest na het doelpunt en kort daarna gleed hij uit en maakte hij zo een overtreding. "Hij nam een risico. Hij gleed met de voet vooruit en er was contact met zijn voet tegen het been van de tegenstander." Maar hij gleed uit, mijnheer Lardot? "Hij nam een risico en dat op een positie waar het helemaal niet nodig was. Het was roekeloos."

4 Tweede geel voor Colley

Helemaal op het einde van de partij liep ook Colley nog tegen een tweede gele kaart aan. Hij beroerde de bal met de hand, hoewel wij niet echt een beweging naar de bal zagen. "Dat was een heel andere situatie dan met Kara", maakt Lardot zelf de vergelijking. "De verdediger van Genk maakte zich breder en als hij die bal niet met de hand raakte, kon de speler van Anderlecht doorgaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties