Volgend jaar misschien Duitse competitiewedstrijden in China: "Het gaat hier over een toekomstvisie"

Koen Frans
Koen Frans
| 3 reacties
Volgend jaar misschien Duitse competitiewedstrijden in China: "Het gaat hier over een toekomstvisie"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bundesliga-wedstrijden laten doorgaan in China. Klinkt dat gek? Niet volgens Herbert Hainer, bestuurder bij Bayern München. Hij ziet er een toekomstvisie in.

Herbert Hainer is bestuurder bij Bayern München én bestuursvoorzitter van Adidas. De 62-jarige Hainer wil de Duitse topcompetitie promoten door wedstrijden in andere landen af te werken en denkt aan China als afzetmarkt.

Hainer zou graag de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de nabije toekomst in China willen laten doorgaan. "Dat zou inderdaad kunnen gebeuren", verkondigde hij in Bild. "In andere sporten zien we al dat de aftrap wordt verricht in een ander land. Dus waarom bij ons niet?"

Chinese Juventus-fans tijdens de Supercoppa in 2015.

Italiaanse Supercup

De voorbije jaren trokken grote ploegen hoe langer hoe meer naar de Verenigde Staten of Azië om er voorbereidingstoernooien te spelen. Maar een competitiewedstrijd op een ander continent afwerken gaat toch wat ver. "We hebben het hier over een toekomstvisie", zet Hainer daarover.

Hainer heeft één precedent: de Italiaanse Supercoppa. De wedstrijd tussen de kampioen en bekerwinnaar van Italië vond in de jaren '90 al eens in Amerika plaats en in 2002 in - hou je vast - Libië. De laatste jaren vormde het Vogelneststadion in Peking het decor voor de Supercoppa. In 2014 werd deze wedstrijd ook eens in het Qatarese Doha afgewerkt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties