Wat gebeurt er? Spionnen? Nee, Martinez gebruikt zelf een... drone

Wat gebeurt er? Spionnen? Nee, Martinez gebruikt zelf een... drone
Foto: © photonews

Het was even schrikken vandaag op training bij de Rode Duivels. Ineens vloog er een drone over het trainingsveld. Zouden de Bosniërs echt zo ver gaan? Nee, Roberto Martinez had zelf de opdracht gegeven.

De staf van de Rode Duivels bestuurde zelf het technisch hoogstandje en liet die constant foto's nemen van de training. Roberto Martinez legde uit: "Zo kunnen we de training perfect tactisch ontleden", aldus Martinez. "Bepaalde foto's kunnen meer info geven over wat er goed en fout gaat", zei de bondscoach.

Het is de eerste keer dat we zoiets zagen gebruiken bij een voetbalploeg. "Kijk, bij een club heb je meer tijd om je trainingen te ontleden en aan te passen. Maar bij de nationale ploeg heb je slechts tien dagen. Dit kan het proces wat versnellen."

Martinez heeft wel geluk. "Iedereen heeft me gewaarschuwd voor het Belgische weer, want je kan een drone enkel bij goed weer inzetten. Maar als ik het hier in België zie en in Spanje op dit moment. Het is hier zo slecht nog niet...", lachte hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties