Hawk Eye maakt zich klaar voor introductie in België: "Grote positieve feedback"

Hawk Eye maakt zich klaar voor introductie in België: "Grote positieve feedback"
Foto: © SC

De videoref gaat zijn introductie maken in België. Bij Hawk Eye, dat al jaren klaar is met de technologie daarvoor, zijn ze blij. "Het zal een grote hulp zijn voor de scheidsrechters", klinkt het bij het technologiebedrijf.

Hawk Eye is het best bekend bij tennisfans, waar het systeem al bijna zeven jaar gebruikt wordt. Het bedrijf kreeg als eerste van de FIFA toestemming om doellijntechnologie te ontwikkelen en toe te passen. "Maar we gaan nog een stap verder. We hebben een video assistent helpinstrument ontwikkeld. Het gaat om Smart Replay, dat iemand onmiddellijk toelaat bepaalde fases te herbekijken", verzekeren ze ons.

Hawk Eye kreeg in Nederland al de toestemming om zijn technologie te introduceren en waarschijnlijk gaat ook België in zee met de fabrikant. "We hebben al telefoontjes gekregen van de Belgische voetbalbond, maar een definitief akkoord is er nog niet. In Nederland zijn de testfases wel al afgerond en daar hebben we grote positieve feedback van gekregen."

Smart Replay

Bij het bedrijf zijn ze dan ook overtuigd van de voordelen. "We helpen scheidsrechters om wedstrijdbepalende fases op een correcte manier te beoordelen. Smart Replay kan onmiddellijk de fase terug oproepen en beeld per beeld bekeken worden. Onafhankelijk van de tv-uitzending..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties