Degryse geeft Weiler gouden tip: "Waarom gaat hij niet op die manier spelen?"

Redactie
| 25 reacties
Degryse geeft Weiler gouden tip: "Waarom gaat hij niet op die manier spelen?"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

RSC Anderlecht is sinds zondagavond de nieuwe leider in de Jupiler Pro League. Paars-wit haalde het nipt van Sporting Lokeren, maar toch is niet alles rozengeur en maneschijn in het Constant Vanden Stockstadion.

“De leidersplaats van Anderlecht verdoezelt de problemen die Weiler heeft”, zegt Marc Degryse in Het Laatste Nieuws. “Twee dingen vielen mij op tegen Lokeren. Om te beginnen de vleugelbacks. De rechtsachter Spajic wil je niet aan de bal zien, en de linksachter Acheampong wil je niet zien verdedigen. Dan vraag ik mij af: waarom gaat Weiler niet met drie achterin spelen - Spajic, Kara en Nuytinck?”

“Een tweede probleem: Hanni en Stanciu kunnen zich moeilijk doorzetten. Ook dit valt op te lossen in een 3-4-3. Een beetje zoals Hazard en De Bruyne bij de nationale ploeg zouden Hanni en Stanciu in de rug van Teodorcyk dichter bij doel kunnen spelen."

"Acheampong en Bruno op de flanken"

Marc Degryse

Ook voor de flankposities rijkt Degryse een oplossing aan. “Als ik de ploeg vervolledig, zie ik Acheampong en Bruno op de flanken - Bruno moet dat aankunnen, denk ik. Ik geloof dat dit systeem een oplossing kan zijn voor de problemen van Weiler. Anderlecht is leider geworden dankzij de omstandigheden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties