Club Brugge weet alvast wie in de gaten te houden? "Hij is misschien wel de gevaarlijkste man bij dit Porto"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Club Brugge weet alvast wie in de gaten te houden? "Hij is misschien wel de gevaarlijkste man bij dit Porto"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge krijgt dinsdag FC Porto over de vloer. Alweer een erg lastige wedstrijd voor de Belgische landskampioen, die momenteel met 0 op 6 troosteloos onderaan bengelt in zijn Champions League-groep. Dat Club dinsdagavond moet opletten, is wel duidelijk.

Porto kende de in de eigen competitie een ietwat mindere start met 9 op 15, maar inmiddels lijkt de ploeg zijn draai te vinden. Porto won zijn voorbije twee competitiewedstrijden en mocht afgelopen weekend ook in de beker zegevieren.

"Otavio, Corona en André Silva zijn de gevaarlijkste spelers"

Hugo Neves

Bij De Draken lopen enkele spelers rond die bij ons nog niet zo bekend zijn, maar dat neemt niet weg dat het steengoede voetballers zijn. “De drie voorin: Otavio, Corona en André Silva zijn zonder twijfel de gevaarlijkste spelers”, vertelt Hugo Neves van Record aan Voetbalkrant.com.

Met André Silva maakte de wereld tijdens de meest recente interlandbreak kennis. De nog steeds maar 20-jarige spits scoorde in totaal vier goals voor Portugal, tegen Andorra (3) en Faeröer Eilanden (1). Corona maakte dan weer furore bij FC Twente, waar hij in het seizoen 2014-2015 negen doelpunten maakte. Bij Porto lukte de Mexicaan er vorig jaar acht, en ook dit jaar is hij één van de uitblinkers.

André Silva, de coming man bij FC Porto én Portugal.

"Otavio is heel, heel technisch aangelegd"

Hugo Neves

Maar het is toch ook vaak de Braziliaan Otavio die met veel aandacht gaat lopen. De 21-jarige dribbelaar is een lust voor het oog. “Hij is heel, heel technisch aangelegd en speelt ontzettend goed. Ook zijn stilstaande fases zijn vaak gevaarlijk”, zegt Neves. “Vorig speelde hij nog op uitleenbasis bij Vitoria Guimaraes, maar dit jaar krijgt hij zijn kans bij Porto.”

Als Club Brugge iemand in de gaten moet houden, dan is het de Braziliaan. “Otavio is misschien wel de gevaarlijkste speler bij het huidige Porto. Bovendien vormt hij een prima tandem met André Silva”, besluit Neves.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties