Vorig seizoen nog kampioenmaker met twee goals tegen Anderlecht, nu zoekt Preud'homme naar verklaringen voor zware vormdip

Redactie
| 10 reacties
Vorig seizoen nog kampioenmaker met twee goals tegen Anderlecht, nu zoekt Preud'homme naar verklaringen voor zware vormdip
Foto: © photonews

Hij was vorig seizoen een van de smaakmakers in de Jupiler Pro League. Met zijn zestien goals hielp Abdoulay Diaby Club Brugge aan de landstitel. Maar dit seizoen sputtert de Malinese motor.

Op bezoek bij FC Porto kreeg Diaby opnieuw zijn kans, maar de aanvaller kon niet voor het eerst dit seizoen niet overtuigen. "We hebben Diaby niet zomaar opgesteld. Op training had hij weer goede dingen laten zien", laat Preud'homme op de website van Club zijn licht schijnen over de situatie.

De Brugse succescoach ziet ook oorzaken voor de matige vorm van Diaby. "De reden waarom ligt vooral in het feit dat hij het grootste deel van de voorbereiding heeft gemist en nadien van de ene kwetsuur in de andere sukkelde. Bovendien voelde hij tijdens de eerste helft in Porto weer 'iets' in de bil. Blijven hard werken om terug zijn gewenste niveau te behalen, is dus de opdracht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties