Het probleem van de Gentse defensie: Bibberende doelman en uitcomplex

Maxim Cleemput
| 3 reacties
Het probleem van de Gentse defensie: Bibberende doelman en uitcomplex
Foto: © photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Hein Vanhaezebrouck was best tevreden na de wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk, ondanks de vijf tegengoals. "Het is knap dat we drie keer konden scoren tegen een team van dit kaliber." Toch kan de trainer niet ontkennen dat zijn ploeg te veel doelpunten incasseert.

Tien doelpunten in twee wedstrijden in de Europa League om de oren krijgen, is niet leuk. Toegegeven, Shakhtar Donetsk is een ploeg met Champions League-allure. Toch kan het echt wel beter op verdedigend vlak bij de Buffalo's.

Een deel van het probleem is Jacob Rinne. De doelman staat de laatste weken, in de wedstrijden die hij mocht spelen, te schudden op zijn benen. Zowel in Oekraïne als tijdens de thuiswedstrijd ging de Zweed niet vrijuit bij het eerste tegendoelpunt.

Elf doelpunten buitenshuis

Toch moet het probleem ook niet gedramatiseerd worden. In de eigen competitie hielden de Gentenaars de laatste vier wedstrijden twee keer de nul. Dat was wel twee keer in de eigen Ghelamco Arena. Vooral buitenshuis slikte Gent al veel doelpunten: liefst elf van hun veertien tegengoals kwam er op verplaatsing.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties