Lukt het richting EURO 2019 wel? Zo kan de typeploeg bij de U21 er de komende jaren uitzien

Lukt het richting EURO 2019 wel? Zo kan de typeploeg bij de U21 er de komende jaren uitzien
Foto: © Voetbalkrant.com

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Belgische U21 konden zich vorige maand niet plaatsen voor EURO 2017. In de lente van volgend jaar gaat bondscoach Johan Walem met een nieuwe lichting van start. Zo kan het nieuwe type-elftal van de nationale beloften eruit zien om de kwalificatiecampagne voor EURO 2019 aan te vatten.

Enkele weken geleden haalden we al aan dat een bijzonder lang lijstje van jeugdinternationals, geboren in '94 en '95, niet langer selecteerbaar is. (Dat leest u hier) Namen die er de jongste twee jaar wél al bij waren, moeten nu de kar trekken. Dan denken we in de eerste plaats aan Youri Tielemans (Anderlecht), al leunt hij steeds meer aan bij de Rode Duivels.

Bakkali - Musonda

In het aanvallende compartiment zal men nu nóg meer naar Zakaria Bakkali (Valencia) en Charly Musonda Junior (Betis/Chelsea) kijken. Vooral die laatste kreeg na de mislukte kwalificatie behoorlijk wat kritiek te slikken. Verder zien we ook Senna Miangue (Inter), Dion Cools (Club Brugge) en Nany Dimata (KV Oostende) terug.

Tussen U19 en U21

Ook jongens die schipperden tussen de U19 en de U21 zullen een prominentere rol vertolken. Dan denken we aan Mathias Bossaerts (KV Oostende), Dante Rigo (PSV) en Marco Weymans (Cardiff City). Anderlecht-talent Wout Faes zou wel eens het vlugst kunnen doorstromen uit een jongere categorie.

En dan is er nog de keeperskwestie. Met Davy Roef, Guillaume Hubert en Merveille Goblet verloren de U21 hun drie doelmannen. Nordin Jackers, momenteel tweede keeper bij Racing Genk, staat op clubniveau het verst om de positie van nummer 1 te bekleden.

 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties