Antwerp reageert op commotie rond ontslag jeugdcoördinator: "We gaan het verbeteren"

Antwerp reageert op commotie rond ontslag jeugdcoördinator: "We gaan het verbeteren"
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Deze week werd bekend dat Antwerp jeugdcoördinator Stijn Verhaegen aan de deur zette. De club organiseerde door de daaropvolgende commotie een constructief overleg tussen het hoofdbestuur en alle betrokken partijen.

Antwerp reageert nu op zijn website. "Deze week werd bekendgemaakt dat het bestuur van de RAFC Jeugdopleiding de samenwerking met Stijn Verhaegen - coördinator van de onderbouw - stopzette. Onze club kreeg vervolgens heel wat reacties van kinderen, ouders en trainers, waarna CEO Patrick Decuyper in overleg ging met alle partijen. Gisteren kwam het tot een vergadering met alle partijen, waaruit bleek dat er enkele belangrijke uitdagingen in het verschiet liggen."

Dat de jeugdtrainers het werk neerlegden, viel wel niet in goede aarde. "Het moet wel gezegd dat onze club de actie van eergisteren betreurt. In geen geval mag Antwerp of haar trainers kinderen hun spelplezier ontzeggen. De spelvreugde van het kind en het clubbelang zijn in dit dossier het allerbelangrijkste. Onze club is blij dat de jeugdtrainingen inmiddels weer werden opgestart. We zijn ervan overtuigd dat we deze opportuniteit zullen aangrijpen om onze club allemaal samen te verbeteren."

Jeugdwerking na winterstop in nieuw jasje

"De vergadering van gisteren - bijgewoond door Patrick Decuyper, Sven Jaecques, jeugdbestuur, ouders en trainers van de onderbouw - verliep uiterst constructief. Er werd in samenspraak met alle aanwezigen besloten dat Sven Jaecques de komende zes weken een audit zal uitvoeren, en verdere gesprekken zal aangaan met alle partijen, zoals coördinatoren, trainers, jeugdbestuur, medewerkers en Stijn Verhaegen zelf."

"Zo is er komende maandag al een gesprek gepland met o.a. het jeugdbestuur. Na de winterstop zal Sven Jaecques conclusies trekken, concrete actiepunten voorleggen en een voorstel doen voor een gemoderniseerde jeugdstructuur. Zo willen we een inhaalbeweging doen en de RAFC Jeugd in een nieuw jasje steken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties