Analyse Pijnlijk people management? René Weiler geeft niet echt vertrouwen aan zijn spelers

Pijnlijk people management? René Weiler geeft niet echt vertrouwen aan zijn spelers

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht-trainer René Weiler haalde vandaag in de kranten zwaar uit naar zijn spelers. "Te weinig mentaliteit", "Te weinig leiders" en "Geen winnaars". Qua people management kan dat tellen.

Of hij nu gelijk heeft of niet, zijn spelers zullen er niet mee kunnen lachen. Een trainer moet boven een groep staan, maar Weiler zet zich nu wel torenhoog boven zijn spelers. Want zowat iedereen krijgt ervan langs. "In onze tijd had hij nu een probleem gehad", klinkt het bij een bekende ex-speler die nu liever niet met naam en toenaam in de media komt. "Dat kan ook te maken hebben met sterkere karakters, maar dat was niet zomaar gepasseerd."

Wat Weiler doet in een groep die al niet bruist van vertrouwen is meer dan wat het vuur opstoken. Sommige spelers gaan hier slecht op reageren, dat kan nu al voorspeld worden. Naar de buitenwereld toe zal iedereen zijn mond houden, maar had hij dit met een Milan Jovanovic of Lucas Biglia gedaan, was het kot nu te klein.

Schiet Weiler in zijn eigen voet?

Weiler moet ook oppassen dat hij zijn spelersgroep niet tegen hem keert. Hen een gebrek aan intelligentie verwijten, zoals hij onrechtstreeks deed met Kara en Acheampong, dat lijkt veel op in je eigen voet schieten. Diezelfde mannen moeten straks nog door een vuur voor je willen gaan. En of Deschacht er mee kan lachen... Dat betwijfelen we.

De al wankele kleedkamer heeft meer aan een vertrouwensboost dan helemaal de grond ingeboord te worden. Goed people management kunnen we dit moeilijk noemen. Want openlijk zeggen dat je twijfels hebt bij Stanciu... die al amper een bal goed raakt. Of blijven zeggen dat je met een wel heel jonge doelman zit. En ook nog dat je liever Sylla dan Harbaoui had... Je kan het allemaal wel denken, maar het is 'du jamais vu' dat een trainer dit allemaal zegt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties