Reactie Spelers Anderlecht hard voor Weiler: "Waarom? Dat moet je hem vragen"

Spelers Anderlecht hard voor Weiler: "Waarom? Dat moet je hem vragen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het zit toch niet snor bij Anderlecht. De coach haalde zijn spelers onderuit en sommigen hadden het daar moeilijk mee, vernamen we. Na de wedstrijd tegen Zulte Waregem waren er een paar die weinig verscholen lieten merken dat ze het niet eens waren met de tactiek.

En Hanni deed dat niet zo verscholen eigenlijk. De kapitein ging redelijk los na de nederlaag op Essevee. Hij moest nog naar de dopingcontrole, maar toen was de bus al vertrokken. En dus trok hij er wat tijd voor uit om het spel van paars-wit te fileren.

"Wat ik denk van de vervangingen? Dat moet je aan de coach vragen. Alleen hij weet waarom hij die vervangingen gedaan heeft. Of hij er met ons over gepraat heeft? Nee, absoluut niet, maar ik denk wel dat we de komende dagen een discussie erover gaan hebben."

De offensieve spelers moeten te veel afstand naar de goal afleggen als we zo laag spelen

Hanni was het dus absoluut niet eens met zijn beslissingen. "Wij, de spelers, hadden gezegd dat we hoger moesten gaan spelen. Als we de bal hoger kunnen recupereren moeten de aanvallende spelers ook niet zoveel afstand afleggen naar de goal. We spelen niet naar de kwaliteit van onze spelers. Zo laag kunnen we niets doen."

En ook Leander Dendoncker had dezelfde kritiek. "We zijn veel te ver teruggekropen. De coach wou meer controle hebben. Of het de goeie beslissing was? Het was de keuze van de coach."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties