Top&Flop Anderlecht blijft ziek, zelfs Brusselmans geeft toe: "Essevee speelt beste voetbal" - En de wraak van Yannick
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 3 reacties

Toppers en floppers: Anderlecht blijft ziek, Essevee nu ook waardige herfstkampioen

Anderlecht blijft ziek, zelfs Brusselmans geeft toe: "Essevee speelt beste voetbal" - En de wraak van Yannick
Foto: © photonews

Alle goede (en slechte) dingen komen in drievoud. Hanne, Klaasje en Marthe zijn al sinds vorig seizoen de nieuwe K3, al was dat ook meteen het afscheid van drie andere topmeiden. Wij blikken terug op de voorbije voetbalspeeldag en doen dat ook in drievoud. Al dan niet met luchtballonnen.

TOP

Francky Dury, meesterbrein

33 op 45, het rapport van Zulte Waregem halfweg oogt bijzonder mooi. Temeer Essevee gewoon met een idee voetbalt en dat al het volledige seizoen doet. Ook Herman Brusselmans was lyrisch in Stadion: "Ze spelen gewoon het beste voetbal van het moment. Ze staan terecht bovenaan."

Francky Dury heeft van een groep met heel wat nieuwkomers toch alweer een geheel gemaakt. En daar moet je hem een pluim voor geven. Dat hij Oulare, Vetokele, Naessens en co op de bank houdt en vertrouwen bleef geven aan Leye? Het leverde op tegen Anderlecht.

Smiling invaller

KV Oostende had het niet eens onder de markt tegen Westerlo, maar dankzij de kwieke invalbeurt van Musona ging het plots allemaal veel beter.

En zo toont hij dat KV Oostende ook een erg sterke bank heeft, alweer. De Kustboys staan stevig in play-off 1 en kunnen enkele topploegen stilaan nerveus maken.

Yannick Ferrera

Over meesterbreinen gesproken (zie boven), ook Yannick Ferrera is een erg goede coach. Bij Standard moest hij enkele maanden geleden vertrekken, nu heeft hij met zijn nieuwe club de ultieme wraak beet.

Zelf ging hij niet speciaal vieren, maar hij mag wel trots zijn op de prestatie die hij neerzette met zijn team. Zo heeft Malinwa meteen de beste heenronde ooit sinds de start van de play-offstructuur in België.

FLOP

Aarde aan Anderlecht (tris)

Na de wedstrijden tegen Waasland-Beveren en Oostende dachten we stilaan het ergste gezien te hebben. Maar tegen Zulte Waregem werden ze in de tweede helft gewoon weggetikt. Triest om zien dat er totaal geen idee meer zit achter wat Weiler allemaal deed.

Badji? Bijzonder zwak. En hij was niet de enige die opnieuw totaal kant noch wal raakte. Het gaat gewoon niet goed met Anderlecht en er lijkt niet meteen beterschap te zijn.

Neto

Neto speelde op het niveau van een Braziliaanse derdeklasser, aldus onze man vanuit Moeskroen. De middenvelder van AA Gent wisselt goede met mindere matchen af, maar in Henegouwen was het echt wel zwak.

Toch positief dat Gent eens een uitwedstrijd tot een goed einde kon brengen, wat op zich ook wel erg positief is voor de Buffalo's. Ze verdubbelden meteen hun puntenaantal in uitwedstrijden en geen videoref die daar iets kon aan doen.

STVV doet niet aan klantenbinding

STVV heeft vaak ludieke acties om hun stadion vol(ler) te krijgen, maar de studenten, vrouwen of andere klassen van de samenleving blijven boeien? Dat lukt vooralsnog niet.

De verdedigende aanpak van STVV? Zo krijg je de schwung niet terug op Stayen. Ivan Leko probeert en blijft proberen, maar tot op heden is er altijd wel iets dat tegenslaat. En als je dan in minuut 94 ook nog de 0-1 slikt, dan rest er niets.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties