Oud-Heverlee Leuven is kampioen... in voorsprong uit handen geven

Tim Bex
Tim Bex
| 1 reacties
Oud-Heverlee Leuven is kampioen... in voorsprong uit handen geven
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Oud-Heverlee Leuven is bezig aan een matig seizoen. OHL eindigde de eerste periode op een teleurstellende zesde plaats met slechts vijftien punten op veertien wedstrijden. Ook in de tweede periode pakte de Leuvenaren nog maar twee op zes.

Van de zestien wedstrijden die Oud-Heverlee Leuven speelde in Eerste Klasse B, eindigde hun confrontaties maar liefst acht keer op een gelijkspel. In de eerste periode speelde OHL zes keer gelijk in veertien wedstrijden, in de tweede periode speelde OHL momenteel al zijn matchen gelijk.

Maar dat is nog niet alles. Oud-Heverlee Leuven kwam in die zestien wedstrijden negen keer op voorsprong. Zelden slaagden ze er in om die voorsprong vast te houden en de drie punten te pakken. Van de negen wedstrijden, eindigden er driee in een overwinning, één in een nederlaag en maar liefst vijf in een gelijkspel.


Het is dus duidelijk: wanneer OH Leuven op voorsprong komt, is er nog niets beslist, maar een gelijkspel lijkt dan reëel. Maar hoe zit het als de ploeg uit Leuven achterkomt? Wel, dat gebeurde zes keer. Vier keer verloren ze de wedstrijd, twee keer speelden ze gelijk en winnen... dat lukte geen enkele keer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties