Ook clubicoon ziet de bui al hangen: "Weiler kan de hakbijl vanavond al horen vallen"

Ook clubicoon ziet de bui al hangen: "Weiler kan de hakbijl vanavond al horen vallen"
Foto: © photonews

René Weiler zijn stoel wankelt, dat is het minste wat je kan zeggen. En niet onlogisch na de resultaten die hij voorlegde in de competitie en vooral de manier waarop hij Anderlecht (niet) laat voetballen. Analist Gille Van Binst heeft er ook zijn mening over.

Van Binst keek ook naar de wedstrijd tegen Zulte Waregem, al was het op het einde met tegenzin. "Het wordt stilaan triestig hé", zucht hij als we hem contacteren. "Er zal veel afhangen van de match van straks. Als de spelers zware uitspraken beginnen doen, is het stilaan vijf na twaalf."

Weiler wordt vooral een paar rare keuzes verweten. "Raar? Nee, heel raar. Als je voorstaat tegen Zulte Waregem moet je toch niets gaan veranderen. En hij heeft nog meer van zulke zaken geflikt. In mijn tijd zou het zolang niet geduurd hebben. Ik denk dat hij nog respijt krijgt tot zondag tegen Moeskroen, maar als hij vanavond verliest, kan het al gedaan zijn. 't Kan rap gaan in Anderlecht hoor", meent Van Binst.

Raar? Nee, heel raar. Als je voorstaat tegen Zulte Waregem moet je toch niets gaan veranderen

Van Binst blijft ook bij zijn vorig standpunt. "Ik denk niet dat hij wist waar hij aan begon. Hij heeft de club zwaar onderschat. Maar het is ook niet allemaal zijn schuld hoor. Zoveel kwaliteit zit er nu ook niet in die kern. Als ik zondag Badji bezig zag... Djeezes! En die Hanni heeft wel veel van zijn kloten gemaakt, maar hij heeft ook geen bal goed geraakt."

En Van Binst ziet Anderlecht nog niet gewonnen tegen Qabala. "Het wordt een moeilijke match. Als er vooraf al zoveel gezever, gelul en ambras is, is dat geen cadeau om ginder achter te gaan spelen. Ja, als ze vandaag verliezen, zie ik de hakbijl al vallen. Je mag je trainer nog zoveel steun geven, op een bepaald moment is dat niet meer houdbaar."

Als je de spelers niet hebt om een bepaald systeem te spelen, speel dat dan ook niet hé

En Van Binst is ook niet onder de indruk. "Hij komt gewoon niet sympathiek over, hij is zelfs wat hautain precies. En met zijn adelbrieven heeft hij daar geen reden toe. Hij trainde een club in de Duitse tweede klasse. Hij kan zich precies niet aanpassen. Als je de spelers niet hebt om een bepaald systeem te spelen, speel dat dan ook niet hé."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties