Supporters krijgen bussen moeilijk gevuld voor verre midweek-verplaatsingen: "Zo maak je de beker nooit populair"

Supporters krijgen bussen moeilijk gevuld voor verre midweek-verplaatsingen: "Zo maak je de beker nooit populair"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Deze week staat er bekervoetbal op het programma. In de Croky Cup trekt Club Brugge naar Eupen en maakt ook Zulte Waregem een verre verplaatsing naar Geel. De supportersclubs hebben alle moeite van de wereld om de bussen gevuld te krijgen.

Club Brugge speelt vanavond om 20u00 in de achtste finale van de Beker van België in en tegen Eupen. Een verplaatsing van ruim 200 kilometer is niet evident in het midden van de werkweek. "Uiteraard is dat voor vele supporters moeilijk haalbaar", zegt Nathalie Baes van supportersclub FCB Friends Meerbeke.

"Wij trekken maar met een derde van het normale aantal supporters naar Eupen. Veel fans moeten verlof nemen omdat we al om 16u30 vertrekken. En we naderen het einde van het jaar, de meeste mensen hebben dan al niet meer zo veel verlofdagen over", zegt Baes. "We zullen vanavond dus met een pak minder supporters zijn. Daar kunnen we jammer genoeg niet veel aan veranderen."

Gelukkig geen combi

Ook Zulte Waregem heeft een behoorlijk verre busrit voor de boeg. De leider in de Jupiler Pro League trekt naar amateurploeg Geel. "Het is eigenlijk onverantwoord. Midden in de werkweek is het al nipt om er te geraken voor mensen die tot 17u werken", zeggen de supporters van Essevee unaniem.

En wanneer ben je thuis na zo'n reis? "Na middernacht. Nog een geluk dat er geen combiregeling is en je zelf met de auto kan rijden indien nodig. Maar op deze manier maak je de Beker van België nooit populair", klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties