Hoe is het nog met de tweelingbroers Karim en Mehdi Tarfi? Beide Anderlecht-talenten staan er niet bijster goed voor

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 9 reacties
Hoe is het nog met de tweelingbroers Karim en Mehdi Tarfi? Beide Anderlecht-talenten staan er niet bijster goed voor
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Karim en Mehdi Tarfi behoorden enkele seizoenen geleden tot de aankomende talenten van RSC Anderlecht. Maar met de jaarwisseling 2016-2017 in zicht, zijn de 23-jarige tweelingbroers uit de aandacht verdwenen.

Mehdi Tarfi - de juiste trein gemist

Mehdi Tarfi is de bekendste van de twee en voetbalde aanvankelijk op uitleenbasis voor Zulte Waregem en trok vervolgens transfervrij naar Royal Antwerp FC. Het verhaal op de Bosuil kwam deze zomer ten einde, en dus moest de middenvelder op zoek naar een nieuwe club.

Hij haalde zijn neus op voor een club in de 1B-reeks, maar andere opties bleven uit. Zo miste Mehdi de juiste trein en kwam hij uiteindelijk bij Dender in de 1ste Amateurliga terecht. Het is dus maar de vraag of hij bij de voormalige eersteklasser zich terug naar het profvoetbal kan knokken.

Karim Tarfi vorig jaar na zijn doelpunt voor De Graafschap tegen MVV

Karim Tarfi - aaneenschakeling van blessures

Zijn broer Karim bevindt zich in een nog moeilijkere situatie. Door een aaneenschakeling van blessures zit de vleugelspeler zonder club. Anderlecht verhuurde hem in juli 2012 aan het Nederlandse De Graafschap. In de zomer van 2014 verhuisde hij definitief naar de Superboeren.

In de Eredivisie kwam hij vorig seizoen zeventien keer in actie. Zijn doelpunt tegen MVV Maastricht op 16 mei in de play-offs om het behoud was zijn laatste opvallende wapenfeit.

De Graafschap degradeerde uit de Eredivisie, sedertdien speurt Karim tevergeefs naar een club, die vanwege zijn blessuregevoeligheid niet wil toehappen. Voorlopig onderhoudt hij in z'n eentje zijn conditie, al trainde hij onlangs mee bij Sporting Lokeren.

Mehdi (nummer 13) en Karim (15) in 2009 bij de Jonge Duivels tijdens een vierlandentoernooi met de U16
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties