Sergio Ramos bezorgt Real Madrid in de absolute slotfase een punt in matige Clásico

Koen Frans
Koen Frans
| 10 reacties

Sergio Ramos heeft Real Madrid in de allerlaatste minuut een 1-1 gelijkspel bezorgd op het veld van aartsrivaal Barcelona. Luis Suárez had de Catalanen vlak na de rust op voorsprong gekopt. Door het gelijkspel blijft Real Madrid koploper met zes punten voorsprong op Barça.

De eerste helft van de veelbelovende 232ste officiële Clásico had weinig om het lijf. De grote drie van Barcelona (MSN) kwamen niet in het stuk voor. Real Madrid had de eerste 45 minuten van de wedstrijd volledig onder controle, maar verder dan wat slappe schotjes en een slecht gemikte kopbal van Varane kwamen de bezoekers niet. Na één helft stond er een teleurstellende 0-0 op het scorebord.

Iets meer dan vijf minuten na de rust kwam Barcelona uit het niets op voorsprong. Luis Suárez knikte een gemeten vrijschop van Neymar voorbij een kansloze Keylor Navas. De Uruguayaan stond randje buitenspel, maar het doelpunt telde. Na een uur ging het publiek in Camp Nou voor een tweede keer op de banken staan. Kapitein Andrés Iniesta, net terug uit blessure, kwam de bleke Ivan Rakitic vervangen.

Ander spelbeeld, maar Real komt nog langszij

Het openingsdoelpunt en de inbreng van Andrés Iniesta veranderden het spelbeeld. Barcelona was plots heer en meester. Na twintig minuten in de tweede helft was Neymar dicht bij de verlossende 2-0, maar de Braziliaan schoot de unieke gelegenheid over. Tien minuten voor tijd had ook Messi de verdiende tweede treffer aan de voet, maar hij schoot de goede kans na een weergaloze pass van Iniesta voorlangs.

Barça miste de kansen op de 2-0 en zo bleef Real erin geloven. Twee minuten voor tijd was Cristiano Ronaldo al eens dicht bij de 1-1, maar de gelijkmaker viel pas in de blessuretijd. Het was Sergio Ramos - wéér hij - die in de absolute slotfase de gelijkmaker tegen de touwen knikte. Mascherano verloor de Real-kapitein helemaal uit het oog. Barça kwam nog één keer dicht bij de 2-1, maar Casemiro kopte de poging van Sergi Roberto nog net voor de lijn weg.