Gent gaf Anderlecht in Astridpark voetballes: "Maar wij nu zijn op dreef"

Gent gaf Anderlecht in Astridpark voetballes: "Maar wij nu zijn op dreef"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Morgen speelt Anderlecht tegen Gent, een ploeg die het hen nooit makkelijk maakt. Maar bij paars-wit leeft het gevoel dat een zes op zes in de laatste twee wedstrijden noodzakelijk is om met een gerust gevoel een paar dagen vakantie te kunnen aanvatten. Gent weze gewaarschuwd.

Leander Dendoncker is één van die mannen die straks rustig zijn vakantie wil aanvatten. "Het zijn nog twee heel belangrijke wedstrijden, twee heel moeilijke verplaatsingen ook. En we hopen daar het maximum van de punten uit te putten. Een 4 op 6? Dat zou niet slecht zijn, maar we willen alles. En daar gaan we alles aan doen."

Dendoncker weet dat hij morgen tegen een gemotiveerde ploeg uitkomt. "Voor Gent is deze match ook heel belangrijk, want ze zijn uit de top zes getuimeld. Maar het blijft natuurlijk Gent, een goeie ploeg die thuis heel sterk is. Wij zullen klaar moeten zijn."

Wij beginnen elkaar beter aan te voelen

In het verleden bezorgde de tactiek van Hein Vanhaezebrouck Anderlecht redelijk wat problemen. "Het is meestal wel dezelfde opstelling waar ze in spelen, een opstellling waarin ze gevaarlijk zijn. Gent was heel goed bij ons thuis, maar we zijn intussen een aantal maanden verder en wij zijn ook op dreef gekomen. We beginnen elkaar beter aan te voelen. Maar we mogen niet beginnen zweven. Het is nu aan ons om het te tonen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties