De pronostiek van... Brecht Dejaegere: "Club wint, bij Standard zijn er teveel transferzorgen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
De pronostiek van... Brecht Dejaegere: "Club wint, bij Standard zijn er teveel transferzorgen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Net als vorig seizoen pakt Voetbalkrant.com uit met een pronostiek van de speeldag. Elke week neemt een smaakmaker van de Jupiler Pro League het op tegen onze redactie met maar één doel: beter doen dan de 6 op 8 die Laszlo Köteles vorig seizoen neerzette. Vandaag: Brecht Dejaegere.

Bij de eerste match zet hij uiteraard resoluut een overwinning voor Gent. "Het is ons zwarte beest, maar we gaan Charleroi kloppen", klinkt het zelfverzekerd. "Kortrijk - Zulte Waregem, hmm, dat is een moeilijke. Gezien mijn verleden zou ik KVK moeten zeggen, maar doe toch maar een gelijkspel."

Voor het overige ziet hij vooral concurrent Oostende graag punten verliezen in Waasland-Beveren. Standard tegen Club Brugge, de kraker van het weekend is het volgende twijfelgeval. "Ik denk dat Club gaat winnen. Standard is Trebel kwijt en anderen zitten met transfers in het hoofd."

Ik zal wel bellen naar Gilles Ruyssen, dat hij zijn best doet tegen Mechelen

Westerlo ziet hij een gelijkspel halen op Mechelen, ook een concurrent. "Ik zal wel bellen naar Gilles Ruyssen, dat hij zijn best doet", lacht Dejaegere. Daarvoor moet de verdediger wel nog in actie komen.

Pieter Gerkens was de laatste die zijn pronostiek doorgaf, hij haalde 4/8, net als zijn maatje Stef Peeters bij STVV. Brecht Dejaegere moet voorbij ploegmaats Thomas Foket en Birger Verstraete, maar zij staan op kop met zes juiste voorspellingen.

Brecht Dejaegere versus Voetbalkrant.com

Speeldag 22Brecht DejaegereVoetbalkrant.com
AA Gent - Charleroi1
KV Kortrijk - Zulte WaregemX
Moeskroen - LokerenX
Waasland-Beveren - Oostende1
Eupen - Racing Genk2
Standard - Club Brugge2
Anderlecht - Sint-Truiden1
KV Mechelen - WesterloX

Klassement

Thomas Foket, Birger Verstraete en Michiel Jonckheere 6/8
Siebe Blondelle en Siebe Schrijvers 5/8
Mats Rits*, Zinho Gano, Pieter Gerkens, Timothy Derijck, Stef Peeters, David Hubert, Laurens Paulussen en ​Killian Overmeire 4/8
Leandro Trossard, Tom De Sutter en Hendrik Van Crombrugge 3/8
Olivier Myny**, Maxime Annys 2/8

* Mats Rits voorspelde op speeldag 17 een zege van Standard op het veld van Charleroi. Die wedstrijd werd gestaakt bij een voorsprong van Standard en in afwachting van het definitieve resultaat krijgt Rits 1 punt voor die wedstrijd.

** Olivier Myny voorspelde op speeldag 18 een zege van Waasland-Beveren tegen KRC Genk. Die wedstrijd werd uitgesteld naar een later tijdstip.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties