Bij Kortrijk kijken ze uit naar dé clash en verdere transfers: "Beter kan je niet beginnen, maar verwacht nog één a twee nieuwkomers"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Kortrijk
| 7 reacties
Bij Kortrijk kijken ze uit naar dé clash en verdere transfers: "Beter kan je niet beginnen, maar verwacht nog één a twee nieuwkomers"
Foto: © photonews

Zaterdagavond is het opnieuw tijd voor de derby tussen KV Kortrijk en Zulte Waregem. Bij Kortrijk vertrokken al heel wat spelers en kwamen Van der Bruggen en Chevalier in de plaats. Ze zijn wellicht niet de laatste transfers van de Veekaa in deze mercato.

"We kunnen niet beter beginnen na nieuwjaar dan met deze match", aldus coach Bart Van Lancker. "We kunnen onze supporters iets teruggeven na de mindere resultaten van voordien. Het is perfect om deze tweede ronde opnieuw aan te vatten."

Er zijn wel wat wijzigingen in de kern, dat kon u hier al lezen. "Er is een grondige verandering qua ploegopstelling. Dat is zeker geen probleem, de beschikbare jongens zijn klaar én uiteraard gemotiveerd tegen Essevee. Jongens als Hannes Van der Bruggen en Teddy Chevalier maken ons sterker in de kleedkamer met hun persoonlijkheid."

Kwalitatief zijn we versterkt, de kern mocht ook wat afslanken

-Bart Van Lancker

Het zijn twee transfers die er onmiddellijk moeten staan. "De transferperiode is nog niet voorbij, maar kwalitatief zijn we versterkt." Er zijn meer vertrekkers dan nieuwkomers. "Onze kern mocht een beetje afgeslankt worden, maar ik ga ervan uit dat er nog één a twee spelers bijkomen."

Er wordt vooral gekeken naar een nieuwe rechtsachter. Romain Métanire, één van de sterkhouders in het begin van het seizoen, trok de deur bij KVK achter zich dicht wegens heimwee.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties