Zuid-Amerikanen en Club Brugge, vaak een prima huwelijk: wie maakte er na Bacca nog indruk?

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Zuid-Amerikanen en Club Brugge, vaak een prima huwelijk: wie maakte er na Bacca nog indruk?
Foto: © Photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge zoekt de laatste jaren af en toe zijn heil in Zuid-Amerikaanse spelers. Carlos Bacca was de laatste die zich via blauw-zwart naar de Europese top knokte. In zijn kielzog vonden nog heel wat Zuid-Amerikanen de weg naar het Jan Breydelstadion.

Nicolas Castillo wachtte in het seizoen 2013-2014 meteen de zware taak om in de voetsporen van Bacca te treden. De Chileen liet fraaie dingen zien, maar kon zich nooit helemaal doorzetten bij Club. Na een geslaagde uitleenbeurt aan zijn oude liefde Universidad Catolica, speelt Castillo nu voor het Mexicaanse UNAM Pumas.

Duarte

Oscar Duarte speelde tussen 2013 en 2016 meer dan honderd wedstrijden voor Club Brugge, dat hem in januari 2013 voor een prikje binnenhaalde. Een meer dan geslaagde transfer, zeker als je weet dat blauw-zwart de verdediger met winst wist door te verkopen aan het Spaanse Espanyol.

Vier nieuwe Zuid-Amerikanen in 2014-2015

In het seizoen 2014-2015 maakten maar liefst vier nieuwe Zuid-Amerikanen hun intrede bij Club Brugge. Francisco ‘Gato’ Silva werd een jaar gehuurd van het Spaanse Osasuna. Zijn passage was eerder onopvallend. Fernando Menegazzo speelde enkele goeie wedstrijden, maar vertrok na een half seizoen omwille van persoonlijke redenen naar Brazilië.

Izquierdo absolute meevaller, Gedoz tegenvaller

De getalenteerde wingers Felipe Gedoz en José Izquierdo werden binnengehaald als een wissel op de toekomst. Izquierdo groeide uit tot een héél belangrijke schakel, maar Gedoz bleek té wisselvallig en speelt ondertussen alweer in zijn vaderland.

In januari 2015 kwam er met Claudemir nog een Zuid-Amerikaan naar Brugge. De Braziliaan volgde zijn landgenoot Menegazzo op. Hoewel Claudemir niet altijd speelt, is hij een gerespecteerde kracht in de kern van blauw-zwart.

Wesley, Palacios en Mera

Vorig seizoen zakten nog twee Brazilianen af naar het Jan Breydelstadion. Leandro Pereira maakte een bleke indruk en speelt nu op huurbasis bij zijn oude liefde Palmeiras. In januari 2016 kwam de jonge Wesley Moraes de gelederen versterken. De targetspits heeft veel talent en werkt momenteel aan zijn grote doorbraak.

In januari 2017 legde Club Brugge in één klap twee nieuwe Colombianen vast. Helibelton Palacios kwam onmiddellijk over, terwijl German Mera pas tijdens de voorbereiding op het volgende seizoen aansluit. Zij moeten de verdediging van Club Brugge een nieuw elan geven.

Een overzicht van de meest recente Zuid-Amerikanen bij Club Brugge

Nicolas Castillo: 2013-2016
Oscar Duarte: 2013-2016
Francisco ‘Gato’ Silva: 2014-2015
Fernando Menegazzo: 2014- januari 2015
Felipe Gedoz: januari 2014- januari 2017
José Izquierdo: januari 2014
Leandro Pereira: 2015-...
Claudemir: januari 2015-…
Wesley Moraes: januari 2016-…
Helibelton Palacios: januari 2017-...
German Mera: (juli) 2017-...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties