Waarom Club Brugge beter uitkijkt voor de trip naar Genk

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Brugge
| 1 reacties
Waarom Club Brugge beter uitkijkt voor de trip naar Genk
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge gaat zaterdagavond op bezoek bij KRC Genk. Een lastige verplaatsing voor blauw-zwart, dat is wel duidelijk. De troepen van Michel Preud'homme hadden het de voorbije jaren steevast ontzettend moeilijk op het veld van de Limburgers.

In 2016 ging Club twee keer onderuit. Herinnert u zich de wedstrijd in de play-offs van vorig seizoen? De uiteindelijke kampioen kreeg een flinke tik in Genk. Na 73 minuten spelen stond de ploeg van Preud’homme zelfs 4-0 achter. Late goals van Vormer en Meunier verzachtten de pijn uiteindelijk.

Ook twee maanden eerder, op het einde van de reguliere competitie, verloor Club Brugge in de Luminus Arena. Toen werd het 3-2. Zo zie je maar: blauw-zwart heeft het de laatste tijd moeilijk op Genkse bodem. Onder Preud’homme won Club Brugge nog maar één keer in Genk: op 9 februari 2014. Het was de eerste keer dat Preud’homme met Club op bezoek ging in Genk, maar wel meteen de laatste keer dat hij er kon winnen.

"Moeilijk in Genk"

Michel Preud'homme

De Luikenaar beseft dat Club dan ook nog eens nood heeft aan een zege op het veld van Genk. “We hebben het al enkele keren moeilijk gehad in Genk. Het is een ploeg met veel kwaliteiten en tijdens de laatste twee matchen scoorden ze zeven keer tegen ons.”

“We willen beter doen dan de voorbije jaren, want onze laatste overwinning in Genk dateert al van mijn eerste match met Club Brugge”, besluit Preud’homme.

De meeste recente wedstrijden van Club Brugge in Genk

  • 20/04/2016 Genk-Club Brugge 4-2
  • 28/02/2016 Genk-Club Brugge 3-2
  • 14/09/2014 Genk-Club Brugge 1-1
  • 15/05/2014 Genk-Club Brugge 3-2
  • 09/02/2014 Genk-Club Brugge 1-3
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties