François Kompany ziet promotie als unieke kans om eigen naam te maken: "Ik ben mijn best aan het doen om ze het zwijgen op te leggen"

Redactie
| 13 reacties
François Kompany ziet promotie als unieke kans om eigen naam te maken: "Ik ben mijn best aan het doen om ze het zwijgen op te leggen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Roeselare moet zaterdag een 3-1-achterstand goedmaken wil het nog promoveren naar de Jupiler Pro League. Een heuse klus, maar verdediger François Kompany gelooft erin.

De broer van Rode Duivel Vincent Kompany speelt de promotiefinale met een missie. "Ik zal altijd blijven achtervolgd worden door de naam Kompany. Mensen zullen me blijven bekijken als de broer van, maar de laatste maanden ben ik mijn best aan het doen om ze het zwijgen op te leggen", knipoogt François in Het Laatste Nieuws.

Kleine overwinning

"Stilletjesaan praten mensen wel meer over mijn goede wedstrijden dan over het feit dat ik de broer van Vincent ben. Dat is al een kleine overwinning, maar het kan nog beter. Promotie kan me helpen. Dit is een unieke kans. Ook al om het mooiste seizoen van mijn carrière te bekronen. En zoniet, doe ik gewoon verder in 1B."

De 27-jarige Kompany geraakte in november vast in de ploeg bij Roeselare. Sindsdien startte hij zeventien keer op achttien matchen in de basis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties