Interview Griekse 'Belg' ziet dat zijn land niet moet onderdoen voor België: "Hij wordt door Figo gezien als één van de beste ooit"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Griekse 'Belg' ziet dat zijn land niet moet onderdoen voor België: "Hij wordt door Figo gezien als één van de beste ooit"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In België zijn er in het verleden wel wat Grieken actief geweest en ook dit seizoen zitten er een paar. Dimitrios Goutas, verdediger van KV Kortrijk, supporter vanavond uiteraard voor zijn thuisland, maar wou voor ons de ploeg wel eens analyseren.

"Het wordt sowieso een moeilijke match voor Griekenland, Belgie heeft goeie spelers in de grootste competities. Maar de Grieken hebben ook spelers bij grote clubs."

De doelstelling is duidelijk. "Het belangrijkste is niet verliezen in Brussel. Dat wordt geen sinecure omdat het op verplaatsing is."

Griekenland moet het vooral van het collectief hebben en kan teren op een sterke defensie. "Alle spelers zijn belangrijk voor het team, maar de verdediging met vooral Papastathopoulos en Manolas staat sterk. Papastathopoulos was de beste verdediger in de Bundesliga en Manolas doet het uitstekend in Italië."

Het gevaar: Mitroglou

Ook voorin loopt er kwaliteit. "Mitroglou is een goeie, sterke spits en maakte al veel goals bij Benfica. Figo zette hem onlangs zelfs bij de beste spelers van Benfica ooit. Dat is een groot compliment als dat van zo'n speler komt."

Goutas hoorde al enkele spelers. "Ik ken Maniotas, Kapino en Fortounis van bij Olympiakos. Ze stuurden me berichten, maar ik ben in Griekenland, dus ik kan niet naar de wedstrijd gaan. Ja, ik ben op bezoek bij familie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties