AA Gent moeit zich in de oorlog: "We laten niet meer over ons lopen"

Redactie
| 46 reacties
AA Gent moeit zich in de oorlog: "We laten niet meer over ons lopen"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jeugdspelers worden steeds belangrijker bij de Belgische topclubs. En dat is er ook aan te zien, want de strijd om de besten binnen te halen wordt steeds bitsiger. Ook AA Gent heeft zich in de debatten gemengd en is van plan om het de anderen betaald te zetten.

Bij Gent hebben ze zelf een serieus jeugdproject op poten gezet en er zijn zelfs busjes die spelers van en naar bijvoorbeeld Anderlecht brengen. "Ze hebben jaren bij ons gepikt, nu pikken we terug”, zegt Michel Louwagie in Het Nieuwsblad. "We laten niet meer over ons heen lopen, ze moeten rekening houden met ons."

"In principe hebben we in groot-Gent met 400.000 inwoners genoeg potentieel, zeker omdat we met vijftien Gentse clubs een uniek piramidesysteem opgezet hebben – Elk Talent Telt – met AA Gent aan de top. We geven middelen, delen onze knowhow en de beste talenten stromen naar ons door."

Sinds dit seizoen gaan we heel agressief te werk

"Maar zolang het systeem blijft bestaan dat jeugdspelers ieder jaar van club kunnen veranderen en andere clubs in ons gebied komen rekruteren, moeten wij ons wapenen en terugslaan. Sinds dit seizoen gaan we heel agressief tewerk.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties