Nederland is het beloofde land voor mislukte Jupiler Pro League-spitsen en wel hierom
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 7 reacties

Mislukt in de Belgische competitie, ene goal na de andere in Nederland

Nederland is het beloofde land voor mislukte Jupiler Pro League-spitsen en wel hierom
Foto: © photonews

Wat hebben Reza Ghoochannejhad, Samuel Armenteros en Enes Ünal met elkaar gemeen? Ze flopten alle drie in de Jupiler Pro League, maar staan nu mooi bovenaan de topschutterstand in Nederland.

Zowel Reza, behalve bij Sint-Truiden, Ünal als Armenteros beten hun tanden stuk op respectievelijk Standard, Racing Genk en Anderlecht. Topclubs dus. De drie spitsen staan intussen maar mooi in de top-vijf van de Nederlandse topschutterstand.

Kwatongen beweren dat er in Nederland laks verdedigd wordt, maar misschien is het opnieuw een bevestiging dat de Belgische competitie allang niet meer moet onderdoen voor die van boven de Moerdijk.

Wanneer we naar de statistieken kijken, valt het qua goals per wedstrijd wel nog mee bij Reza, maar hij had maar liefst drie seizoenen nodig om aan die 33 wedstrijden te geraken. Ünal en Armenteros flopten helemaal, al was die eerste nog jong.

Een mislukking kan je hem helemaal niet noemen, maar we zagen hetzelfde fenomeen al eerder bij Björn Vleminckx. Hij knalde enkel in zijn twee de jaar bij KV Mechelen in eerste (13 goals) en in tweede klasse (16 goals) meer dan tien doelpunten binnen in één seizoen. In Nederland werden het er plots 23.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties