De titel wordt volgend seizoen nog zoveel belangrijker: Champions League levert vanaf 2018-2019 ettelijke miljoenen meer op

Redactie
| 2 reacties
De titel wordt volgend seizoen nog zoveel belangrijker: Champions League levert vanaf 2018-2019 ettelijke miljoenen meer op
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Champions League wordt nog maar eens opgewaardeerd. Het is voor een Belgische topclub o zo belangrijk - vooral financieel - om aan de grootste Europese competitie te mogen deelnemen. En dat wordt vanaf 2018-2019 nog iets aantrekkelijker.

Het is dit seizoen al een must voor bijvoorbeeld Anderlecht om de Champions League nog eens te halen. Om financieel gezond te blijven moet de club immers rekenen op de inkomsten, zeker gezien de financiële inspanningen die het dit seizoen deed. En volgend seizoen krijgt de titelstrijd nog een extra opwaardering.

Want wie zich vanaf volgend seizoen plaatst voor de CL, is zeker van 25 miljoen euro. Het startgeld stijgt tot 15 miljoen en daar komen dan nog heel wat premies bij. In de komende aanpassing zou Gent in plaats van 25 miljoen euro aan zijn campagne, maar liefst 40 miljoen overgehouden hebben, berekende Het Nieuwsblad.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties