Deschacht ontweek de vragen over zijn gokgedrag: "Hij wil niet nog meer publiciteit aan deze zaak geven. Die is er al genoeg"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 10 reacties
Deschacht ontweek de vragen over zijn gokgedrag: "Hij wil niet nog meer publiciteit aan deze zaak geven. Die is er al genoeg"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Op het Unibet-account van Olivier Deschacht werden 2.622 weddenschappen genoteerd, maar de speler zelf beweert dat hij sinds 2009 niet meer gegokt heeft. Woensdag moest hij voor de Kansspelcommissie verschijnen.

Er wordt al weken en maanden over gepraat, maar woensdag moest Deschacht samen met advocaat Luc Deleu voor de commissie komen. "Er is heel lang gepleit, maar er is nog niets beslist", zei die laatste achteraf. "We hebben nog veertien dagen om opmerkingen te maken over het verslag. Op 28 juni volgt normaal de uitspraak."

De speler pleit onschuldig, maar zelfs als daar anders over beslist wordt, zal het daarbij niet blijven. "Ofwel verklaren ze de procedure nietig, ofwel doen ze toch een uitspraak. Als de uitspraak in ons nadeel is, gaan we sowieso in beroep," vertelde zijn advocaat.

Zij-ingang

Een horde journalisten stond de Anderlecht-speler op te wachten aan de ingang van het gebouw, maar Deschacht wist dat te ontwijken. "Hij is langs een andere ingang naar buiten gegaan. Hij wil niet nog meer publiciteit aan deze zaak geven. Die is er al genoeg," zei Deleu.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties