"Weet je nog, onze allereerste keer in play-off 1? Enkel daarom gunnen we Genk niets"
Manuel Gonzalez Oubina
| 6 reacties

Supporters STVV hopen op overwinning in Genk

"Weet je nog, onze allereerste keer in play-off 1? Enkel daarom gunnen we Genk niets"
Foto: © photonews

STVV en Limburg strijden op zaterdagavond voor de winst in play-off 2. De winnaar mag het dan opnemen tegen KV Oostende om een Europees ticket. In het Limburgse leeft de derby enorm.

Mario Lelièvre - de voorzitter van de grootste supportersclub van de Kanaries Grankanaria - ziet het alvast zitten: "Wij kijken hier in Sint-Truiden enorm uit naar deze wedstrijd. Voor ons is dit al een hele prestatie. We hebben het ganse seizoen door wel mooi voetbal gebracht, pas in de play-offs kwamen de resultaten."

En dus is alles mogelijk: "Ik denk niet dat wij kansloos zijn. Genk draaide wel als een pletwals door de play-offs, maar toch: voor ons moet niks, Genk kan dan weer een Europees ticket verliezen. Het is toch een andere state of mind om aan de match te beginnen."


Genk kloppen? Dat blijft enorm leven bij STVV. "Ik gun deze club helemaal niets! Herinner je je nog de allereerste play-offs ooit? STVV eindigde toen mooi vierde in play-off 1 en toen zijn onze Limburgse rivalen op Stayen de kers op onze taart komen stelen. het is pay-back-time. Alleen voor die wedstrijd al gun ik het hen echt niet."

Een Europese droom? Die is er niet meteen bij de Limburgers. "Als we doorgaan? Dan gaan we naar de kust met dezelfde doelstelling: niets moet! Coucke staat met zijn Kustboys verder dan ons. Ooit willen we zeker nog eens Europa in, maar laat het ons stap voor stap bekijken en eerst al eens winnen in Genk ..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties