Fernandez vs. Bölöni: De opties voor Antwerp afgewogen

Fernandez vs. Bölöni: De opties voor Antwerp afgewogen
Foto: © photonews

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Bij Antwerp zoekt men nog steeds naar een hoofdcoach voor het nakende seizoen. De geruchtenmolen draait op volle toeren met Bölöni en Fernandez als meest prominente kandidaten.

Hoog tijd om beide heren af te wegen op wat men bij Antwerp over de streep zou kunnen trekken.

Palmares

Hierin moet Fernandez alvast zijn meerdere erkennen in zijn Roemeense tegenstander. Laszlo Bölöni mocht maar liefst zeven trofeeën in de kast van verschillende clubs toevoegen. Met Standard en Sporting Lissabon was hij het meest succesvol, met een titel én supercup in Luik.

In Portugal haalde hij zelfs de Beker, de competitie én de supercup binnen. Fernandez moest het vooral van bekercompetities hebben. Zo won hij de Copa del Rey én de Beker voor Bekerwinnaars met Zaragoza en mocht hij bij Porto de supercup en de Intercontinental cup in de kast zetten.

Korte termijn vs. lange termijn

Fernandez komt een club doorgaans binnen met een plan én een heleboel spelers die hij nog kent van vroeger. Daarnaast ligt de focus er vooral op de vorm. Zo was bij Gent het speltechnische steeds belangrijker dan het resultaat.

Bölöni ziet het anders, hij probeert met gerichte aankopen de huidige kern beter te maken en er zo snel mogelijk succes uit te persen. Hierin hangt het af van wat Antwerp precies wil.

Uitstraling

Qua uitstraling zouden we zeggen: ga voor Fernandez. Die heeft als hoofd jeugdopleiding bij Real Madrid zeker geen klasse verloren, terwijl Bölöni in de woestijn ging coachen en zijn methodes toch wat verouderd ogen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties