OHL tankt vertrouwen tegen KV Mechelen: "Ik hecht er niet veel belang aan"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Kampenhout
| 0 reacties
OHL tankt vertrouwen tegen KV Mechelen: "Ik hecht er niet veel belang aan"

Oud-Heverlee Leuven legde dinsdagavond KV Mechelen met 4-2 over de knie op het veld van fusieclub Sporting Kampenhout. Vooral in de tweede helft werd er door beide coaches geëxperimenteerd met twee jonge elftallen. OHL-coach Dennis van Wijk hechtte dan ook niet te veel belang aan de oefenpot.

"Dit was gewoon een trainingswedstrijd", zei van Wijk achteraf. "Mechelen miste heel wat spelers en wij ook. We waren allebei niet compleet. In de tweede helft waren het hun tegen onze beloften van vorig jaar. Ik hecht er dus niet veel belang aan. Ik heb wel enkele mooie goals gezien, dus dat is goed voor het vertrouwen."

Veel afwezigen

Toch was het - zeker in de eerste helft - een waardemeter voor beide teams met twee sterke elftallen op het veld. Al miste KV Mechelen wel onder meer Coosemans, Rits, De Witte, Kawaya en Pedersen. "Wij gaan ook nog enkele spelers erbij krijgen. Het zat ook wat mee voor ons. Maar het belangrijkste blijft dat er niemand geblesseerd raakte", aldus van Wijk.

"Ik heb geprobeerd om de twee ploegen voor en na rust positioneel zo goed mogelijk in te vullen. Met telkens twee aanvallers en twee flanken. We hebben met Le Postollec ook maar één verdedigende middenvelder. De bedoeling was om een valabele ploeg op het veld te hebben", besloot van Wijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties