Knallen als een Kalasjnikov bij KV Mechelen: "Ik wil een wapen zijn"

Redactie
| 4 reacties
Knallen als een Kalasjnikov bij KV Mechelen: "Ik wil een wapen zijn"
Foto: © SC

Als er eentje is om naar uit te kijken bij KV Mechelen is het wel Andy Kawaya. De flankaanvaller heeft zoveel talent, maar heeft het door een paar zware blessures nog niet kunnen laten zien. Bij KVM wil hij geleidelijk aan opbouwen, om dan te knallen... zoals een machinegeweer.

Kawaya moest weg bij Anderlecht, want op dit moment in zijn carrière moet de 20-jarige Belg spelen. "Daar blijven was geen optie meer. Ik heb er een geweldige tijd gekend. Na enkele blessures gaf Hasi de voorkeur aan andere jongens. En de komst van René Weiler heeft niet geholpen. Hij schoof vorig seizoen meteen een pak spelers aan de kant", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

En dan een oefenmatchje met de beloften van Anderlecht tegen Union. Na twee minuten lag Kawaya kermend op de grond na een aanslag van een tegenstander. "Het spijtige was dat Oostende en Zulte Waregem me toen wilden huren, met aankoopoptie, maar dat Anderlecht me niet liet gaan. Was die transfer wél snel rondgekomen, dan had ik die match tegen Union niet gespeeld en was ik van die blessure gespaard gebleven. Zo mag je niet denken, maar toch..."

Knallen als een Kalasjnikov

Kawaya heeft al een viering in gedachten voor zijn eerste goal. En dat heeft te maken met zijn rugnummer, 47.. "Mijn initialen zijn AK. Met mijn nummer erbij is dat AK47, het wapen van Kalasjnikov. Het idee erachter is dat ik een wapen wil zijn op het veld, voor de ploeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties