Kawaya paste niet in het plaatje van Weiler: "Over een heel seizoen heb ik vijf minuten met hem gesproken, meer niet"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 11 reacties
Kawaya paste niet in het plaatje van Weiler: "Over een heel seizoen heb ik vijf minuten met hem gesproken, meer niet"
Foto: © photonews

René Weiler gaat deze zomer met de grove borstel door zijn kern om er de overbodige spelers uit te halen. Andy Kawaya was een van hen en is ondertussen definitief vertrokken naar KV Mechelen. Het was voor de 20-jarige linksbuiten dan ook niet altijd eenvoudig onder de Zwitserse trainer.

"Er was geen probleem tussen ons, zoals op een voetbalsite gesuggereerd werd. Anders had hij mij voor mijn blessure niet even opgenomen in de A-kern," vertrelt Kawaya in S/V magazine. "Over een heel seizoen heb ik vijf minuten met hem gesproken. Meer niet."

"Natuurlijk vond ik het niet leuk om in de C-kern te zitten, maar hij is altijd heel eerlijk geweest met mij. Op dat vlak kan ik hem niets verwijten. Hij heeft mij zelfs persoonlijk op de hoogte gebracht dat een Duitse club naar mij geïnformeerd had."

Weiler oordeelde dat enkele jongens, waaronder Kawaya, nog niet klaar waren voor het grote werk. "Misschien bedoelde Weiler dat we het soort fysieke voetbal dat hij op Anderlecht geïntroduceerd heeft nog niet aankonden. Maar ik denk dat hij niet lang genoeg met ons heeft gewerkt om zich een objectief beeld van ons te kunnen vormen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties