Leandro Trossard dirigeert frivool aanvalsspel van KRC Genk, maar dat volstaat niet om Rooney en co opzij te zetten

Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Genk
| 17 reacties

KRC Genk is in zijn galaduel tegen Everton FC op een 1-1-gelijkspel blijven steken. De Limburgers domineerden onder leiding van een sterke Trossard de eerste helft met een resem kansen. Die werden pas na rust omgezet in een doelpunt.

KRC Genk kreeg op zijn jaarlijkse fandag Everton over de vloer. Niet langer met de naar Man United getransfereerde Romelu Lukaku in de aanvalslinie, wél ster op retour Wayne Rooney.

Zes keer Trossard in 30 minuten

De Genkse ster in wording, zeker na zijn knallend einde van vorig seizoen, is natuurlijk Leandro Trossard. Bij afwezigheid van de geblesseerde Alejandro Pozuelo kreeg de spelmaker een centrale stek achter diepe spits Ally Samatta.

De vrije rol in het centrum lag Trossard als gegoten. In het eerste halfuur ging de Limburger wel zes keer zijn kans. Aanvankelijk nog na openingen gecreëerd op eigen initiatief. Vervolgens na héérlijk samenspel met nieuwkomer Benson Manuel. Als die mekaar dit seizoen vinden, zullen de vonken er in de Luminus Arena van afspatten.

Hoongelach voor doelpuntenmaker Rooney

Hij mag op z'n 31ste dan wel een stap terugzetten, zijn neus voor goals is Rooney nog niet kwijt. Eerst kwam goalie Nordin Jackers goed tussen op een listige aanvalspoging. Even later ging zijn vrije trap, onder hoongelach op de tribunes, maar nipt over doel.

De blauwhemden bleven de eerste periode domineren, met verder nog schuchtere pogingen van Benson en Samatta. De brilscore leek na 45 minuten op het bord te blijven staan, maar dat was buiten Rooney gerekend. De Engelsman dook als een duivel uit een doosje de zestien binnen en legde de 0-1 fraai binnen.

Genk moest achtervolgen na de pauze en zocht even naar het goeie ritme, tot Samatta in minuut 55 het doel fusilleerde: 1-1. De Tanzaniaan was on fire. Luttele minuten later kopte de aanvaller snoeihard op de lat. The Toffees kwamen met de schrik vrij.

In het laatste kwart verwaterde de partij. Albert Stuivenberg gooide in totaal vijf nieuwe namen in de strijd. Aan de overzijde mocht ook Rode Duivel Kevin Mirallas nog minuten maken.

Genk speelde met: Jackers - Nastic, Brabec (87' Seigers), Colley, Khammas - Berge, Malinovskyi (75' Heynen), Trossard - Benson (75' Zhegrova), Samatta (62' Vanzeir), Buffel (73' Schrijvers)