Mathijssen lonkt naar het buitenland, maar niet als coach: "Zo heb ik een grotere invloed"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Mathijssen lonkt naar het buitenland, maar niet als coach: "Zo heb ik een grotere invloed"

Sinds de degradatie van Westerlo van vorig seizoen, zit coach Jacky Mathijssen zonder werk. Hij geeft aan dat er wel contacten waren, maar lonkt nu vooral naar het buitenland.

"Enkele maanden geleden heb ik nog met de Griekse eersteklasser Larissa gepraat. Ik kon er overnemen voor de laatste vier speeldagen. In Westerlo zat het seizoen er al op, ik kon weg. Maar het was nét niet wat ik wilde", aldus Mathijssen in Humo.

Hij kiest ook niet per se voor de functie van trainer, maar wil vooral als technisch directeur aan de slag. "Achteraf gezien denk ik dat ik bij mijn laatste clubs – Westerlo en Oud-Heverlee Leuven – een grotere toegevoegde waarde had gehad als sportief manager dan als coach."

In België gebleven voor dochterlief

Mathijssen werkte vooral in België, maar dat kan veranderen. "Stel dat ik in het buitenland iets moois vind, dan zet ik de stap. Ik heb een oudere dochter – Manou, ze is 19 nu – voor wie ik een verantwoordelijkheid draag die ik niet wil ontlopen. Dat heeft dikwijls meegespeeld om iets níét te doen. Ondertussen is ze zelfstandiger."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties