Jelle Van Damme legt uit waarom hij tegen STVV op de Antwerp-bank begon: "Ik ben daar eerlijk over geweest tegen de coach"
Diederik Geypen
Diederik Geypen en Dirk Pieters
| 18 reacties

Jelle Van Damme begon tegen STVV op de bank

Jelle Van Damme legt uit waarom hij tegen STVV op de Antwerp-bank begon: "Ik ben daar eerlijk over geweest tegen de coach"
Foto: © photonews

Jelle Van Damme startte tegen STVV niet in de basis bij Antwerp. Een opvallende vaststelling toch voor wie zaterdagavond op de Bosuil aanwezig was.

De 33-jarige Van Damme viel pas een kwartier voor tijd in. Na het 1-1-gelijkspel tegen de Kanaries gaf de polyvalente verdediger uitleg over zijn bankzittersstatuut.

"Het was de bedoeling om op de rechtsachter post te vatten", vertelde de ex-Rode Duivel. "Dat is een positie die ik niet zag zitten, want ik heb er nog nooit een officieel duel gespeeld. Daar ben ik eerlijk over geweest tegen de coach."

Stevige concurrent met Borges

Van Damme speelde tijdens de interlandbreak twee keer op de rechtsback, een volledige oefenpartij tegen Roda JC en een helft in een vriendenmatch tegen Dudelange.

Van Damme gaf eerder al te kennen dat hij als linksback naar Antwerp is gehaald. Aan Matheus Borges heeft de Oost-Vlaming alvast een stevige concurrent. De 25-jarige Braziliaan liet tegen de Kanaries een prima indruk achter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties