Ivan De Witte overloopt welke kwaliteiten en welk profiel de nieuwe trainer moet hebben

Redactie
| 47 reacties
Ivan De Witte overloopt welke kwaliteiten en welk profiel de nieuwe trainer moet hebben
Foto: © photonews

Intussen bij Gent zijn ze op zoek naar een nieuwe trainer. Bernd Thijs neemt voorlopig de honneurs waar, maar de Buffalo's beseffen ook dat het niet het moment is om de ambitieuze T2 te lanceren. Tijdens de interlandbreak zal er een nieuwe coach voorgesteld worden. Ivan De Witte kent zijn profiel...

De Witte wil er geen gras over laten groeien, maar wil ook het juiste profiel zoeken. Iemand die aan klantenbinding kan blijven doen. "De voorbije drie jaar hebben we met ons voetbal zoveel abonnementen verkocht en zoveel goodwill gecreëerd bij publiek en analisten. Die lijn willen we doortrekken. We willen een coach die attractief voetbal brengt", zegt hij in Het Nieuwsblad.

Een trainer als Felice Mazzu is een optie, al wordt dat moeilijk, want Charleroi wil hem niet laten gaan. “Dan heb ik het niet per se over balbezit en dominantie. 'Attractief voetbal' is een ruim begrip, je moet dat niet te eng zien. Het moet iemand zijn met een duidelijk concept en die de spelers dat concept ook kan laten úítvoeren. Ook moet hij een sterke persoonlijkheid hebben. We hebben een heterogene spelersgroep, met veel nationaliteiten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties