Izquierdo krijgt het niet cadeau in de Premier League: "Ik speel niet, ik kan niet vergelijken"

Izquierdo krijgt het niet cadeau in de Premier League: "Ik speel niet, ik kan niet vergelijken"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

José Izquierdo heeft tot nu toe nog niet veel plezier beleefd aan zijn transfer naar Brighton & Hove. De Premier League is natuurlijk wel zijn droom, maar hij moet er wel aan spelen toekomen. Zo zal hij waarschijnlijk ook tegen Arsenal niet beginnen.

De voormalige aanvaller van Club Brugge heeft een aanpassingsperiode nodig... volgens zijn trainer. "De trainer zegt dat ik eerst op het niveau van mijn ploegmaats moet raken. Ik kan niet zeggen dat hij ongelijk heeft - want ik héb nu éénmaal die voorbereiding gemist, maar ik kan ook niet zeggen dat ik me fysiek minder voel dan mijn ploegmaats. Ik weet zelf niet hoe ver ik van mijn beste niveau af zit, omdat ik niet speel. Ik kan dus niet vergelijken."

In de League Cup tegen Bournemouth mocht hij wel spelen. "Dat telt niet mee", zegt hij in HLN. "Op geen enkele manier met een Premier League-match te vergelijken. Een allegaartje van A-kern-spelers en beloften die nog nooit samen hadden gespeeld. En het ging er vooral defensief aan toe. Voor mij voelde het helemaal niet als een uitdaging aan."

Wachten, geduld...

Geduld uitoefenenen dus... Maar de Colombiaan kan niet verstoppen dat hij er meer van verwachtte. "Natuurlijk niet. Maar ik kwam zoveel jaar geleden ook naar Club met de verwachting om direct te spelen. En toen moest ik ook tot eind september wachten op een speelkans. Ik ben het dus al gewoon."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties