Reactie Wat met Kums, weeral 90 minuten op de bank? "Hij moet zich aanpassen"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 6 reacties
Wat met Kums, weeral 90 minuten op de bank? "Hij moet zich aanpassen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is en blijft een raar beeld om Sven Kums 90 minuten aan een bank gekluisterd te zien. Ook onder Nicolas Frutos werd hij geen titularis. En die legt nu uit waarom hij Trebel boven Kums verkoos.

Kums moet zowat een gat in de lucht gesprongen hebben toen hij hoorde dat Hein Vanhaezebrouck op weg was naar Anderlecht. Onder Hein zal hij immers altijd in de basis staan, daar durven we zowat op wedden. Frutos koos eerder voor Trebel.

"En als ik de match ga herbekijken, ga ik ook zien dat Dendoncker en Trebel een heel goeie wedstrijd hebben gespeeld", zei Frutos achteraf. "Het was een tactische keuze. Als coach moet je moeilijke beslissingen nemen. Maar het is altijd spijtig om kwaliteitsvolle spelers op de bank te laten."

Hij is niet meer dezelfde speler als bij Gent

En hij had nog een goeie raad voor Kums. "Toen ik stopte als voetballer woog ik zo'n 19 kilo meer als toen ik begon op mijn 16de. Trainers hebben me aangeraden om meer spieren te kweken. Ik moest me aanpassen. Kums moet zich ook aanpassen, want hij is niet meer dezelfde speler als bij Gent."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties