Reactie Matchwinnaar Legear de koning te rijk: "Of het geluk was of mijn instinct? Een beetje de twee"

Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Sint-Truiden
| 5 reacties
Matchwinnaar Legear de koning te rijk: "Of het geluk was of mijn instinct? Een beetje de twee"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met een gelukje kroonde Jonathan Legear zich zaterdagavond tot matchwinnaar tegen KV Oostende. De Luikse winger kruidde zijn prima invalbeurt met de winning goal in de slotminuten.

"Of het geluk was of mijn instinct? Een beetje de twee", lachte Legear na de 1-0-overwinning van Sint-Truiden. "Het enige wat ik kon doen was anticiperen door richting de doelman te lopen en te hopen dat de verdediger de bal terugspeelde. Gelukkig gebeurde dat."

Ik was verrast dat ik op de bank moest beginnen

In tegenstelling tot vorige week in Lokeren startte Legear vandaag op de bank. "Daar was ik toch wel wat verrast over", ging Legear verder. "Je voetbalt om tussen de lijnen te staan. En op training geef ik me altijd 100 procent om me te bewijzen, maar dit is een sterke groep, waar ook de invallers voor het verschil zorgen."

"Dat gebeurde nu ook. Onze eerste 45 minuten verliepen stroef. We konden het Oostendse systeem niet ontmantelen. Na rust vonden we veel beter de ruimtes. Daar kunnen we op verder bouwen om ons zo hopelijk snel te redden", besloot Legear.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties